Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE:

Airbag-valon kanssa ongelmaa 08.10.2015 18:31 #2267

Ongelma on jo käytännössä selätetty, mutta ennen kuin tilailen osia, on hyvä tarjota raadille tilaisuus johtaa harhaan.:)

E53 X5 siis alkoi temppuilemaan airbag-valon kanssa. Valo syttyi satunnaisesti, ja meni myös usein ihan itsestään poiskin. Pian huomasin, että valon ollessa päällä eivät ratin namiskat toimineet, kuten ei äänimerkkikään. Pari päivää sitten, temppuilun ilmetessä uudelleen, huomasin ohjauksessakin jäykkyyttä. Ensimmäinen veikkaukseni oli ollut ratin alla olevan kytkinkappaleen (slip ring) antautuminen. Nyt kuitenkin mm. Henkkaa konsultoituani ja nettiä kaiveltuani alkoi vaikuttaa, että tuo em. osa ei voi olla osallisena siinä että Servotronic päättää jämähtää korkean nopeuden rajoitetulle tehostukselle (se jäykkä ohjaus, siis).

Tässä vaiheessa on hyvä mainita etten ole vielä jaksanut laittaa autoa töpseliin, vaan diagnosointi on tapahtunut ihan KVG:llä. :oops:

Netistä löytyi sitten melkoisen koominen ohje - tai tapa diagnosoida. Vian heittäessä päälle, laske apukuskin aurinkolippa, peilin luukkua rämppäämällä sytyttä meikkipeilin valo ja tadaa - airbag-valon pitäisi kuittautua! Vaikutti vedätykseltä, mutta kokeilin autooni, ja näin todella tapahtuu. :blink: Nyt vika on siis mitä ilmeisimmin paikantunut virtalukon pohjaan, jonka vaihtamalla pahan pitäisi mennä pois.

Tämä sama vianmääritys pätee tietääkseni myös E38-, E39- ja E46-korisiin. Ehkä muihinkin.
Ehrenpräsident

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Airbag-valon kanssa ongelmaa 09.10.2015 09:49 #2270

Ei helkkari! Jos tällaiset ohjeet päivittyisivät palstalle 1.4. asian ymmärtäisi. Vahvistaa sähköön liittyviä käsityksiäni: kaikki on mahdollista!
Joskus ollut E21 320/6, E21 318A, E34 525i touring, E39 530i touring

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Airbag-valon kanssa ongelmaa 09.10.2015 14:19 #2272

Viallinen virtalukonpohja saa aikaan mitä ihmeellisempiä ilmiöitä maalenkkien kautta. Yhdessä E53:ssa toinen meikkipeili vaikutti airbag-valoon ja toinen DSC sekä vaihteiston vikavaloon.

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.141 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top