Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE:

Sähköautoilun juhlaa? 18.08.2023 12:04 #8889

Tunnustan, että olen joskus sortunut siihen, että olen arvostellut jotain asiaa josta oma kokemus on pieni, ellei jopa olematon. Oikeastaanhan tuollainen on aika naurettavaa.
No, olen kirjoitellut oman mielipiteeni sähkäautoista ilman omaa kokemusta, tai no, todella pienellä kokemuksella.
Nyt on hieman enemmän jo todellistakin kokemusta, kun ajoin yhden ix:n Etelä-Ruotsista Turun kautta Uudellemaalle. Ajomatkaa tuossa tuli reilu 800km, eri tyyppisillä teillä sekä myös kaupunkiajoakin.
Ise autosta (ix50) en viitsi kertoa, koska auto ei ole oma, mutta ajamisesta ylipäätään ja nimen omaan lataamisesta.
Suorotuskykyhän tuollaisessa on luokkaa älytön. Sekin hyvässä ja pahassa. Ohitukset, mitä muutama tuli tehtyä Ruotsin maaseututeillä, vähintäänkin ripeästi. Sitten taas tasaisen nopeuden (sallituilla rajoituksilla) on varsin vaikeaa. Tällä kertaa nilkka ei krampannut siitä, etä pitä kaasua pohjassa, vaan siitä, että yritti pitää nopeuden suurin piirtein sallituissa. Pienenpienikin hipaisu, nosti nopeuden äkkiä +20km/h.
Ja sitten se lataaminen:
Juupa juu, unohtakaa kaikenmaailman autolehtien (Moottori, TM, Tuulilasi) hehkutus kuinka ihanaa on ajaa sähköautoilla. Epäilen, että nuo ovat saaneet jotain tukiaisia edellisen hallituksen tyttöjoukolta. Lataus nimittäin TEOREETTISESTI, on melkein hyväksyttävän nopeaa. Todellisuudessa tunnissa ei paljoa saa autoon sisään, miksi?
Siksi, että nuo tolpat eivät anna tai auto ota vastaan lähellekään maksimivirtaa tai sitten naapuriauto tolpalla (tai tolppa-alueella) nappaa osansa.
Minulal kävi tuuri siinä, että ylipäätään pääsin Ruotsissa tolpalle heti. Äpin lataamiseen ja sen toimivaksi saamiseen ei mennyt ihan tuntiakaan. Silti lataus katkesi parikin kertaa.
Suomessa ABC:n tolpista ei saanut lähellekään ilmoitettua virtaa tai sitten ei ollenkaan (huolto).
Siksi autoa ei voi ajaa lähellekään nollille, koska pitää jättää varaa, että meneekin jollekin toiselle tolppa-asemalle.
Toiintamatka, jep. josa ajaa koko ajan himmaillen tai rekan perässä. Tuollaisella ehkä pääsee normiajamisella 400km (300, koska pakko jättää varaa että löytää latauspaikan). mitenkähän talvella.

Sähköautoiluko valmista, sallikaa mun nauraa.
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi FRM korjaukset, DME, DDE kloonaukset

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Sähköautoilun juhlaa? 07.10.2023 16:26 #8917

Näinhän se on. Parilla kaverilla on täyssähkökulkineet. Kotikulmilla pyöriminen onnistuu kyllä hienosti, mutta kun kerta-ajosuorite on +300 km, niin "hankalaksi" alkaa muuttumaan.... Etenkin talviaikaan, kun "luvatut" ajomäärät eivät toteudu lähimainkaan.
Toki pikkuhiljaa varmaan latausinfra paranee, mutta mennee vuosia, että homma toimii ns. mukavasti.
Tässä myös yksi syy, miksi itsellä sen täyssähkön tilalla on perinteinen polttomoottori, toki sähkön avustamana. Ja näillä näkymin näin jatkan vielä pitkään....

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Sähköautoilun juhlaa? 25.12.2023 15:51 #8968

Uusimmassa Bemaristissa PJ kirjoittaa kuinka BMW on vastuullinen autonvalmistaja ja ei käytä akkumateriaalitoimittajissa mitään vastuuttomia toimijoita. Hyvä, mutta nyt ei kyllä tainnut mennä ihan putkeen:
Aftonbladet on julkaissut juuri artikkelin kuinka Madagascar:ssa pikkulapset työskentelevät kaivoksissa, jotta saadaan harvinaisia mineraalea joita käytetään sähköautojen akuissa. Aluksi syytös kohdistui vain Teslaan, mutta kävikin ilmi, että myös BMW käyttää ihan saman kaivoksen tuotteita sähkövempeleissään.
Olin viime keväänä BMW:n vieraana Münchenissä, jossa saimme kuulla mm kuinka aidot nahkapenkit pikku hiljaa korvataan keinonahalla (lue muovilla), jotta lehmäparkojen (jotka tapauksessa teurastetaan ) nahka säästyy.
Ihan tulee tippa silmään, kun ajattelee, kuinka merkkimme ajattelee lehmäparkojen elämää...mitäs pikkulapsien nyt niin väliä.
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi FRM korjaukset, DME, DDE kloonaukset

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Sähköautoilun juhlaa? 26.12.2023 09:48 #8969

Tämä "viherpesu" on saavuttanut aivan hulluja piirteitä vähän joka paikassa...
Ei ole hampurilaisravintolassa pillejä, ainakaan muovisia, mutta se pieni ateria ona pakattu noin 3 kuution paperi määrään ja esim. ketsupit ovat erillispakattuna muoveissa jne.....
"hulluja koko porukka"

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.146 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top