Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE:

iDrive ongelmat 22.10.2020 10:31 #7746

Kenelläkään kokemusta vastaavasta?

Tuli kesällä hommattua 2013 E71 jossa iDrive (3.0) CIC Professional Navigation. Ongelma on seuraava. Handsfree puhelu bluetoothin kautta katkeaa 5-10 sekunniksi ja radio alkaa soimaan normaalisti (tai varmaan viimeinen ohjelmalähde). Sitten palaa takaisin puheluun ja puhelu toimii normaalisti 10 sekuntia tai pidempäämkin joskus jopa minuutin. Sitten taas katkeaa, radio soi ja hetken päästä palaa takaisin. Joskus, hyvin harvoin toimii koko puhelun, useita minuutteja katkeamatta.

Softat MX-003.004.031 ja TX-003.004.031 jotka bmw/updaten mukaan auton vin numeron perusteella viimeiset saatavat. Aika vanhat?

Auto oli varsinaisesti muusta syytä eilen Konalan Autokeskuksessa ja sanoin, että tarkistaa onko jotain softapäivitystä joka korjaisi ongelma. Huollon aspa oli ihmeissään ja sanoi ettei ole moisesta viasta ikinä kuullut.

Sain auton parin tunnin päästä takaisin ja sanoi ettei ole olemassa softapäivitystä, joka korjaisi ongelman, mutta samat softat voidaan ajaa autoon uudestaan. Totesin ettei siihen nyt varmaan tarvetta.

Avasin sitten googlen ja löysin lukemattomia kirjoituksia samasta tai vastaavista ongelmista. Ilmeisesti lähinnä jenkkisivustoilla. Käsittääkseni SI-B84-03-14 on bemarin oma service bulletin jossa aiheesta kerrotaan? Ongelma lukuisissa malleissa ja ratkaisu vaihda/päivitä puhelin??? Mutta, kun samat kaksi Huawein puhelinta (ja edelliset puhelimet) on toimineet ongelmitta 5 vuotta 2015 F30 bemarissa? Jossa toki uudempi IDrive. Service bulletinin F30 todennäköisesti koskee alkupään malleja jossa vielä iDrive 3.0?

Löysin myös artikkelin jossa kaverilla F30:ssä sama ongelma ja samat softat mitä mullla E71. Ja kertoi että päivityksellä TX-003.005.008 versioon ongelma poistui. Käsittääkseni tuo on kuitenki iDrive 3.0:n softa? Uudemmat iDrive versiot käyttää TV- alkuisia softia? Tietääkö joku mistä softan saisi, kun bmw/update ei sitä tarjoa?

Ymmärrän ettei ole pelkästään bemarin aiheuttamaa ja laitekirjo ja bluetooth standardit (noudattaako joku) varmasti iso haaste. Tiedän kuitenkin, että vastaavia ongelmia voidaan ainakin osin korjata softalla ja jotenkin vaikea uskoa ettei sitä olisi korjattu jos ongelma ollut tiedossa ainakin neljä vuotta? Eilen nopeasti testasin, että musiikki kuului bluetoothin kautta ainakin tuolla kerralla katkeamatta. Tähän mennessä radio riittänyt eli ei laajempaa kokemusta vielä siitä, mutta testailen sitä lisää. Musiikki käyttää käsittääkseni eri softaa autossa ja tämä viittaisi siihen että bluetooth toimii oikein? Eli puhelu lähettää autolle ilmoituksen, että puhelu loppui ja softa liian herkkä tulkitsemaan tämän. Testasin jo laittaa kaikki virransäästötoiminnot puhelimesta pois eikä auttanut, mutta nytpä tuli mieleen jos se, että puhelin vaihtaa 3G/4G/5G tai tukiasemaa vaikuttaisi? Täytyypä kokeilla lukita taajuus?

Anyway heitin Autokeskukseen eilen työpäivän jälkeen vielä tulostetun service bulletinin ja pyysin yhteydenottoa miten kommentoivat asiaa? Odottelen nyt sitä.

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 22.10.2020 12:10 #7747

Oletko katsonut radion valikoista, että "TP" = liikennetiedotukset ruksi on poissa päältä?
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi FRM korjaukset, DME, DDE kloonaukset

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 22.10.2020 12:57 #7748

En ole. Kiitos vinkistä, täytyy tarkistaa onko vaikutusta?

Ajelin äsken kolme 15-30 minuuttia kestänyttä reissua ja spotify soi koko ajan bluetoothin kautta katkeamatta. Vastasin myös yhteen lyhyeen puheluun ei katkennut ja soitin yhden pitkän puhelun eikä sekään katkennut.

Katkeilut joita yli puolet kaikista puheluista on aina ollut radio päällä kun puhelu tullut/soitettu. Hyvä pointti noi liikennetiedotukset eli jos eivät tule läpi spotifyn kanssa niin kuulostaisi loogiselta?

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 22.10.2020 13:20 #7749

Hyvä pointti noi liikennetiedotukset eli jos eivät tule läpi spotifyn kanssa niin kuulostaisi loogiselta


Juuri noin.
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi FRM korjaukset, DME, DDE kloonaukset

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 23.10.2020 20:10 #7750

Valitettavasti ei ollut tuosta apua. TP oli jo poissa päältä. Täytyy testailla ja yrittää selvittää löytyisikö jotain muuta logiikkaa.

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 25.01.2021 17:04 #7854

Päivitystä tilanteeseen.

Ongelmaa ei ole enää pariin kuukauteen ilmennyt. Ainut muutos on, että kännykkäoperaattori vaihtui ihan muista syistä ja samalla ongelma poistui? Ilmeisesti siirtyminen tukiasemasta toiseen pätkäisi puhelua sen verran tai sai puhelimen lähettämään bluetoothilla jonkun komennon joka heitti puhelun pitoon tms? Vanha oli DNA ja nyt Telavox joka toimii Telian verkossa (eikä siis mitään DNA:ta vastaan, sen liittymät oli yli 10 vuotta).

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

iDrive ongelmat 29.04.2021 15:41 #8038

Päivitystä tilanteeseen

Teki kerran saman nykyiselläkin liittymällä. Edelleen tulkitsen, että jotenkin täytyy liittyä tukiaseman tai kännykän taajuuden vaihtumiseen? Taajuuden lukitsemistakin kyllä mielestäni aluksi kokeilin?
Joka tapauksessa nyt sattuu sen verran harvemmin, ettei ihan niin rasittava piirre.

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.159 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top