Kainuun kulmilta

Kesäkuulumisia

 

IMG_0668  

 

Vaikka ollaan jo elokuun puolella, siteeraan edelleen edellisessä kerholehdessämme julkaisemaani tarinaa ja sen otsikkoa - keskellä kauneinta kesää. Vaikka kalenteri koettaa kovasti väittää, että syksy on tulossa, kyllä tässä vielä on täysi kesä päällä. Ei ehkä niin kesä kuin yläkuvassa, joka on toukokuun lopulta ja jossa kukkii vielä voikukat, mutta kesä kuitenkin! Tässä myös samassa jutussa pohtimaani asiaa vielä kertaalleen, mikäli joltakulta on jäänyt juttu kerholehdestä lukematta.   Viime kesä jäi kelien puolesta varmasti kaivelemaan monen auringosta ja lämmöstä nauttivien hampaankoloja. Koko kesä kului oikeastaan odottaessa, että milloin se kesä alkaa. "Tyypillinen Suomen kesä, lyhyt ja vähäluminen", kuulin monien tuskailevan samalla, kun selasivat äkkilähtöjen tarjontaa kuumemmille kaukomaille. Vaikken itse olekaan varsinaisesti kesäihminen (minuun iskee eniten kevät ja syksy), niin onhan se ihan ymmärrettävää, että pitkän, pimeän ja kylmän talven jälkeen haluaa vähän vaihtelua eikä värjöttely koleassa sadesäässä ole ihan se ideaalisin olosuhde siihen tarkoitukseen.   

Itse jos jotain tästä elämästä olen oppinut tähän ikään mennessä niin ainakin sen, että täytyy elää hetkessä ja nähdä kauneutta kaikessa. Sitä on kaikessa, jos sitä vain haluaa nähdä, niin kliseistä kuin se onkin. Olen opetellut ottamaan irti vallitsevista olosuhteista kaiken mahdollisen sen sijaan, että haikailisin aina vain parempaa ja aina vain enemmän. Jos vain odottaa onnea saapuvaksi, se hiipii helposti ohi.   Olkoon sitten se klisee tai ei, mutta sanon sen silti; onnellisuus on olotila. Se on mielentila. Sen voi saavuttaa, vaikka sataisi räntää keskellä kauneinta kesää. Siihen riittää esimerkiksi se, että ottaa auton alle, täyttää tankin ja taittaa taipaleita Suomen yöttömässä yössä. Suomen tieverkosto on muutakin kuin ne isoimmat, peltipoliiseilla miinoitetut valtatiet.  

 

IMG_8682  

Joskus, kun ei ole kiirettä minnekään ja olen ajelemassa jossain päin Suomea, sivuutan suosiolla suuremmat tiet ja etsin jonkin kivan, korvaavan kiertotien. Niiden varrelta löytyy toinen toistaan iloisempia yllätyksiä - piristäviä taukopaikkoja, nähtävyyksiä, uskomattomia maisemia. Moni asia ei vedä vertoja sille, kun ajaa valoisassa Suomen kesäyössä kumpuilevia ja kiemurtelevia maalaismaisemia halkoen omassa rauhassa, vailla ruuhkaa, samalla kun sumuvaippa leijailee tienoon yllä. Vaikka reitille voi tulla enemmän mittaa, on se usein monin verroin sen arvoista. Sitä lähtee helposti etsimään elämyksiä ulkomailta, mutta unohtaa, miten paljon myös kotikonnuillamme on meille tarjota. Siispä rohkeasti vain poikkeamaan tutuilta teiltä, autot ovat ajoa varten tehty!  

 

Lopuksi vielä tunnelmia vajaan parin viikon takaa.  

 

Iso kiitos kaikille, jotka tulivat meidän Kainuun jaoksen järjestämään kesäkokoontumiseen Vuokattiin nyt heinäkuun loppupuolella. Oli mukava nähdä, miten paljon erilaista autokantaa jäsenistöltä löytyy! Moni oli tullut aivan eteläisimmästä Suomesta saakka, ja juuri siinä saikin päästä osalliseksi ajamisen ilosta parhaimmillaan.   Paikan päällä tuli tarinoitua monen kerholaisen kanssa, ja oli ilahduttavaa huomata miten monet olivat valokuviani ja kirjoituksiani seuranneet ja kertoivat pitävänsä niistä kovasti. Sitä ajattelee kirjoittelevansa näitäkin ihan itse itseään varten ja omaksi huviksi, mutta näköjään moni muukin näitä tykkää lukea.  

IMG_6592  

IMG_6563  

IMG_6599  

IMG_6701  

IMG_6621    

 

Ajamisen iloa kaikille!   

 

//Anu  

Akka ratissa

Muistan hyvin lapsuudestani, miten isäni usein törttöilevän kuskin liikenteessä bongatessaan tuhahti, että siellä taitaa olla taas akka ratissa.

Jo silloin se särähti hieman sovinistisena korvaan. Miksi nainen muka olisi automaattisesti ratissa yhtään miestä huonompi?

No, sittemmin isäni lievensi toteamaansa sanomalla, että paras hänen tuntemansa rekkakuski on nainen. Osasi kuulemma peruuttaa täysperävaunullisen rekan tarkemmin kuin yksikään mies.

(Jutun kuvat ovat vain tekstin täytteenä. Allekirjoittanut pahoittelee kauniin Oulujärven rantamaiseman peittämistä ja korostaa, että me naiset kyllä osaamme olla autojen parissa paljon muutakin kuin vain niiden koristeita.)

 IMG_3759

Uskoakseni ajotaito ei ole sukupuoleen sidottu. Kehnoja sekä kelpoja kuskeja löytyy niin miehistä kuin naisistakin.

Jos yleistämään lähdetään, niin miehet ovat mututuntumalta päätellen naisia kiinnostuneempia kaikenlaisista koneista jo pikkupojista saakka, mikä antaa hyvät eväät myös taitojen kehittymiseen, kun monille naisille auto on enempi vain välttämätön kehonliikutuskapistus ja tytöntylleröillä mielessä meikit mopojen ja muiden pärisijöiden sijaan.  

Eipä nyt kuitenkaan yleistetä enempää.

Mikään sisäänrakennettu, sukupuoleen rajattu ominaisuus ajotaito ei empiiristen tutkimuksieni tai päättelykykyni perusteella ole, vaan autoa voi hallita kuka tahansa riippumatta siitä, mitä jalkojen välistä löytyy. 

Korvien väli onkin kokonaan toinen juttu.

IMG_3970

Vaikka oma lapsuus ja nuoruus kului enimmäkseen karvapeitteisiin kauramoottoreihin keskittyessä, kiinnostus oli kova myös autoihin.

Tutkin usein hyvin tarkkaan, mitä isä puuhasteli konepeltien alla ja polkimien ollessa vielä ulottumattomissa istuin ratin takana tutkaillen auton toimintoja ja maailmaa tuulilasin tuolta puolen.

No, olin muutenkin hieman outo lapsi enkä siitä aikuisempanakaan järin normaaliksi ole kasvanut.

Jossain vaiheessa nuoruutta peltoautona toimi vm. -82 Taunus, josta isä oli irrottanut jarruletkun varaosaksi toiseen Taunukseen, joten käsijarrun varassa röykytin raatoa pitkin vesakkoja suupielet korvissa kuunnellen nuppimankalla C-kasetilta radiosta päällenauhoitettuja biisejä.

Kikkaa, Irwiniä, Kake Randelinia. Ja kivaa oli.

Siitä se pikkuhiljaa lähti, ja muutaman muun vanhan Fordin jälkeen löysin sittemmin tieni ekan oman bemarin ratin ja penkin väliin.

Eikä paluuta entiseen enää ollut.

IMG_3800_2 

Nykyään(kin) auto on minulle enemmän kuin vain kasa muovia ja metallia.

Vaikka se ei ajattele (kuten Ritari Ässän Kitt, jollaisesta -minäkin- lapsuudessa haaveilin) eikä puhu (mikä toisaalta on ehkä ihan hyvä), se on ollut erinomaisen hyvä kuuntelija.

Sen rattia vasten on itketty monet itkut, sen kanssa on taitettu monet taipaleet tien päällä.

Se on toiminut pakopaikkana silloin kuin on tullut tarve päästä jonnekin, onpa siinä ekassa coupessa tullut vietettyä yökin.

Kun kaikki alkaa kaatua päälle, ei tarvitse kuin istahtaa tuttuun penkkiin ja käynnistää kone, niin hetken on taas maailma parempi paikka.

On kumma, miten neljällä rattaalla rullaavaan kulkineeseen voi muotoutua tunneside, mutta kaikkea ei voi selittää järjellä.

Eikä tarvitse.

Vaikka välillä käy kateeksi miesten rationaalisempaa tapaa toimia (huomaa yleistys), ei akkana ratissa ole yhtään hullumpaa olla.

On se ainakin parempaa kuin pelkkänä keulakoristeena oleminen.

Hyvää syksyn jatkoa!

Polkuautoprojekti

 //Moro!

Pitkästä aikaa postausta tännekin. Kesä on kulunut kiitettävällä tahdilla kaikenlaisten touhujen parissa - niistä löytyy enempi sepostusta tuolta toisen blogin puolelta. Mutta nyt vähän bemarikerhon kuulumisia!

 Täällä Kainuun korkeuksilla kerhon jaos sai viimein päätökseen yhden projektin: talkootöinä tehdyn tuunauksen Kajaanin kaupungin ylläpitämän lasten liikennepuiston polkuautolle.

Puiston polkuautokanta oli päässyt ikääntymään pahasti, ja ajokit olivat kovin kärsineen ja kolhiintuneen näköisiä. Yhteisenä haluna oli tehdä jotain hyvää lasten eteen, ja otimme sitten työn alle yhden kulkineen viime syksynä. 

Nyt - talvi, kevät ja pian kesäkin myöhemmin - työ on valmis, ja paikallislehtikin teki aiheesta jutun, josta screenshot alla. 

 

bmwkerhon_polkuautojuttu

 

Mutta otetaanpa vähän takapakkia projektin alkuvaiheeseen ja kerrataan vähän, miten koko homma etenikään.

Alla siis lähtökohta, jota lähdettiin työstämään. Renkaat olivat puhkikuluneet, pellit lommoilla, maalipinta kärsinyt eikä muutenkaan ollut kyseessä mikään varsinainen silmänilo.

 

IMG_4200

 

IMG_4231

 

Alkuinnostus oli suurta, ja polkuautopalavereihin otti ihan mukavasti osaa kerhon jäseniä. Talven aikana kiireitä kasaantui itse kullekin, ja ajatus liikennepuiston avaamisesta tuntui vielä kovin kaukaiselta. Osia kuitenkin tehtiin ja eteenpäin autoa suunniteltiin pikkuhiljaa.

Ennenkuin kukaan tajusi, kevät tuli ja lumet suli. Kesäkin jo kääntyi kalenteriin, vaikkei ikkunasta ulos katsoessaan olisi äkkiä aina uskonutkaan. Kiirehän kaaran kanssa tuli, kuinkas muuten. 

Kun tarvittavat osat oli purettu, runko vietiin Automaalaamo Tenkulaan, jossa sen ylle ruiskutettiin harvinainen, komea BMW:n alkuperäisväri santorinblau II.

 

IMG_1398

 

Mukaan lähteneiden sponsoreiden suosiollisella avustuksella autoa työstettiin täyttä höyryä eteenpäin. Pakko on tunnetusti paras kannustin, joten porukan pari käsistään kätevintä ottivat homman haltuun ja tekivät komean loppukirin.

Lopulta työt saatiin viimein valmiiksi, mutta odotus onneksi palkittiin - siitä tuli HIENO!

Alakuvassa kerholaiset Jukka (vas.) ja Jyrki tekevät viime hetken hienosäätöjä ennen luovutusta.

 

IMG_2464

 

Kajaanilainen Verhoomo Määttä teki autoon upean penkin Motorsport-tyyliin. 

 

IMG_2467

 

Kuvassa näkyvän, komean rosteriratin sekä -puskurit ja "vanteet" teki Jukka Paltamon Metallin lahjoittamilla tarveaineilla.

 

IMG_2480

 

Keulaan haettiin vanhan BMW:n ilmettä pystyillä munuaisilla ja IKEA:n rosterikupeilla ;)

Tarrat lahjoitti MainosLähde ja merkit sekä nuo munuaiset löytyi kerholaisten omista kätköistä.

 

IMG_2483

 

Tankkausputkikin täytyy toki olla!

 

IMG_2494

 

Alakuvassa viilettää allekirjoittanut eli minä itse pienen testiajelun merkeissä kerhotallin pihamaalla.

 

IMG_2502 

 

Siinä se nyt on! 

 

IMG_2507

 

 Luovutustilanteeseen otin mukaan oman tytön, joka pääsikin ajamaan liikennepuistossa ekaa kertaa elämässään. Ja heti alkuun kunnon autolla!

 

IMG_2529

 

Aikataulu meni todellakin viime tippaan, sillä luovutuspäivä oli samalla myös puiston viimeinen aukiolopäivä tältä kesää - mutta syksyyn asti puisto on vielä auki tilauksesta ryhmille. Ja ensi kesänä on sitten viimeisen päälle komea mini-bemari lasten ajettavana!

 

IMG_2538

 

IMG_2546

 

Sitä itseään, eli ajamisen iloa!

 

IMG_2575

 

Sellaisia kuulumisia tänne. Useammilla käsiparilla ja suuremmalla sponsorien tuella näitähän tehtailisi valmiiksi vaikka kuinka, mutta näillä resursseilla tämä on mielestäni hyvä saavutus. Oli hienoa nähdä lasten suupielet korvissa, kun auto puistoon tuotiin ja miten sen ajovuoroista syntyi melkein riitaa, kun jokainen halusi kokeilla kurvailla sillä.

Useampi muukin paikallinen taho oli tuunannut omia versioitaan lasten iloksi, mikä on mahtava juttu. Backwoods Customs lahjoitti puolestaan ihan upouuden kulkineen. Hienoa, miten eri tahot halusivat lähteä liikkeelle hyvän asian puolesta.

Ei muuta kuin haaste ympäri Suomen vain muillekin autokerhoille ;)

//Anu

Ajamisen ja harrastamisen iloa

Kaunista keskikesää!

IMG_9053

Samaa toivottelin oheisen, kesäisen kuvan kera kerhomme Facebook-sivulla tuossa juhannuksen kynnyksellä.

Satuin selaamaan siinä surffaillessa myös joitain muita autofoorumeita, ja erään nimeltämainitsemattoman japanilaismerkin keskustelupalstalla toivoteltiin hilpeinä hyvät jussit kuvan kera, jossa kokon virkaa toimitti ilmiliekeissä palanut BMW. Ja kaikilla oli hyvä mieli.

Samaa sarjaa jatkavat jonkinlaiseksi huumoriksi tarkoitetut kuvat, joissa työhönsä tai elämäänsä turhautunutta kehoitetaan ajattelemaan positiivisesti ottamalla huomioon, että paljon turhempiakin töitä löytyy, kuten ura BMW:n suuntavilkkujen asentajana.

Vertaukset BMW-kuskien strategisten paikkojen varustelutasoon ovat puolestaan niin väsyneitä, että niistä ei enempää tarvinne edes mainita.

Huumoria on monenlaista ja vapaus kaikenlaisten vitsien ilmaisemiseen on kiva juttu, mutta eivät nuo oikein pidemmän päälle enää jaksa naurattaa. 

Haluttiin sitä tai ei, ne kuitenkin vaikuttavat väestön ennakkokäsityksiin ja mielikuviin. Vastakkainasettelu on kurja ilmiö, sillä autoharrastaminen on yhtä arvokasta merkistä riippumatta. Sen tarkoitus on tuottaa iloa ja sisältöä elämään, eikä sen pitäisi olla keneltäkään toiselta pois. 

IMG_0919

On ikävää, että murto-osa onnistuu toimillaan pilaamaan valtaosan maineen varsin tehokkaasti. Kaikkiin piireihin mahtuu niitä vajaaälyisiä, jotka eivät ymmärrä tekojensa seurauksia.

Itse olen päässyt verrattain vähällä, mutta monet bemaristit ovat syyttä suotta saaneet kohdata ennakkoluulojen - ja varmaan osin aiheellistenkin, ajattelemattomien bemarikuskien - aiheuttaman vihan niskoillaan. Siinä vaiheessa kun se ilmenee esimerkiksi autojen naarmuttamisena tai muuna vahingoittamisena tai vaaratilanteiden aiheuttamisena tien päällä esimerkiksi yllyttäen kilvanajoon tai roikkuen puskurissa tahallaan kiinni, ollaan pahasti väärillä teillä. Sellaistakin kuitenkin tapahtuu, omallakin kohdalla usein, enkä vähättelisi edellämainittujen yleistysten aiheuttamaa vaikutusta yhtenä osatekijänä. Monelle BMW on liikenteessä kuin punainen vaate, jolle täytyy saada näytettyä närhen munat.

IMG_0802

Eräs tuttavani päätti kerran lytätä sosiaalisessa mediassa kovin sanoin kaikki bemarikuskit nähtyään kaupungilla yhden BMW:n puskurivaurioista kärsineenä. "Siitäs sai, siellä sitä on taas rällätty ja vouhotettu niin joutikin ottaa osumaa", totesi, vaikkei ollut koko tapausta nähnytkään tai tiennyt taustoista mitään. Jatkoi suu vaahdossa selittäen, miten "kaikki bemarikuskit on samanlaisia". Kysyin perusteluja, en saanut. Ilmeisesti bemareita nyt vain kuuluu vihata, vaikka itse ei olla välttämättä käyty metriä tai paria lähempänä yhtäkään yksilöä, saati itse ajettu sellaisella. Yhdet toiset tuttavani eivät suostu edes tulemaan bemarin kyytiin, kuulemma kävelevät mieluummin, ihan vain periaatteesta. Yksi taas totesi kerran, että saa hyvän mielen aina, kun näkee bemarin konepelti auki tienposkessa, siinä toivossa jos se olisi vaikka mennyt rikki.

BMW on hieno automerkki, joka valmistaa upeita ajoneuvoja - ei täydellisiä, mutta ei sellaisia olekaan. Niissä(kin) on vikansa, mutta myös paljon sellaista, miksi moni ei vaihtaisi mihinkään muuhun. Niin hassulta kuin se saattaakin kuulostaa, kaikki eivät käytä niitä egon tai minkään ulkoisen elimen jatkeena, vaan kulkineina, joilla on ilo taittaa matkaa. Niitä ei kaikkien ole pakko rakastaa - meitä niin tekeviä kyllä löytyy siitäkin edestä - mutta niitä ei turhaan tarvitse myöskään vihata. On ikävää, että osa käyttää niitä väärin, mutta se ei ole auton vika - eikä niiden, jotka niillä sääntöjen mukaan tuolla tien päällä ajavat ja muistavat jopa käyttää sitä vilkkuakin.

Kaverini isä oli aikoinaan vakaasti päättänyt, että bemaria ei heidän taloonsa tule. On kuulemma pelkkä juppien jatke. Kaikki muut merkit käy, mutta bemaria ei laiteta. Mitä ne naapuritkin ajattelisi? Ja niin päätös piti. Kunnes kerran, lapsensa kasvattua aikuiseksi ja ostettua tuon aina vihatun BMW:n, oli suostunut pitkin hampain istumaan ratin taakse ja ajamaan autoa. Pitkän hiljaisuuden jälkeen oli mutissut: "onhan tämä kyllä hyvä ajaa".

IMG_0814

Ollaan fiksumpia eikä lähdetä loanheittoon mukaan. Nautitaan ajamisesta ja Suomen kesästä, yhdessä kaikenmerkkisten kulkineiden kanssa. Samoja asfaltteja tässä tallataan kaikki.

Hyvää kesän jatkoa ja hauskoja harrastamisen hetkiä ihan jokaiselle - automerkkiin tai mihinkään muuhunkaan katsomatta!

//Anu

Kesäkauden avaus

 //Moro!

Kokoonnuimme Kainuun kerhotallille kesälauantaisena päivänä yhdessä Oulun jaoksen jäsenten kanssa vakaana aikomuksena käynnistää kesä avausajelun merkeissä.

IMG_0605

 Keli ei varsinaisesti suosinut, mutta ei ollut kehnoimmastakaan päästä - pikkuisen ripotteli vettä, mutta mitäs se haittaa kun ei ollut kukaan sokerista tehty. Perinteinen Suomen kesä!

Kahvit keiteltiin ja Oulun jaoksen jäsenet tutustuivat kerhotalliin.

IMG_0620

 IMG_0609

IMG_0626

Paikalla tallilla oli yhteensä 10 eri autokuntaa, joista matkaa letkan muodossa pääsi jatkamaan 8.

Ensimmäiseksi suunnattiin Kajaanista 10 km päähän Paltaniemen kauniille kylälle, jossa vietettiin uusitun uimarannan ja venesataman avajaisia.

IMG_0643

Paikalla oli perinteikäs höyrylaiva Kouta, johon yleisö pääsi tutustumana kahvitarjoilujen merkeissä. Tämän paatin kyydissä tuli käytyä risteilyllä viime kesänä ja voin suositella! Nykyaikana perinteisiä höyrylaivoja ei liikenteessä liikoja näe, tunnelma on aivan toinen kuin nykyaikaisemmissa verrokeissa eli vertaansa vailla. Kyydissä pääsee myös konehuoneeseen seuraamaan, miten höyrykattila toimii ja kuljettaa laivaa pitkin aallokkoja.

IMG_0650

Tänä kesänähän Kouta risteilee säännöllisesti koko heinäkuun Kajaaninjoella, joten kannattaa kaikkien suinkin kykenevien kampeutua mukaan menneiden aikojen tunnelmiin mukaan.

Lisätietoja: http://www.oulujarviristeilyt.fi/

IMG_0657

Satamassa oli muutakin ohjelmaa, kuten puheita, makkaranmyyntiä, musiikkiesityksiä sun muuta, mutta meidän letka jatkoi siitä pian matkaansa maisemareittejä myöten Paltamon kautta kohti Manamansaloa.

IMG_0664

Matkalla letkasta karsiutui vielä yksi auto Paltamon paikkeilla, mutta seitsemän bemarin voimin hurautimme taivalta eteenpäin.

IMG_0670

Perillä Manamansalon saarella survouduttiin sitten lossiin, johon ennakkopeloista huolimatta matalimmatkin autot sujahtivat kyytiin suuremmitta ongelmitta.

IMG_0680

IMG_0690

 

IMG_0706

Aurinkokin alkoi näyttäytymään tummien pilvien väistyessä syrjempään. 

IMG_0712

 

IMG_0715

Letkamme herätti mielenkiintoakin, aina lossinkuljettajaa ja perimmäistä päämääräämme Säräisniemellä sijaitsevaa camping-aluetta myöten, jonka karavaanarit kävivät räpsimässä kuvia riviin asetelluista ajokeista.

IMG_0724

Mikäs siinä oli ruokaillessa Ruununhelmi-ravintolassa, kauniissa Oulujärven maisemissa.

Mahat täynnä erkanimme sitten eri suuntiin, Oulun ja Kainuun jaos omille reiteilleen. Tarkoitus olisi ottaa tällainen ajelun merkeissä treffaaminen ihan pysyvästi tavaksi. Ja vastavierailu Ouluun onkin jo tiedossa, kun syyskuussa järjestetään taas perinteinen Hötsi, jonne viime vuoden tapaan olisi tarkoitus kesän päätösajelun merkeissä hurauttaa.

Oikein paljon kiitoksia kaikille mukaan päässeille ja mukavaa & turvallista ajelukesää ihan jokaiselle bemaristille!

Backwoods Cruising

 //Moro!

 

Näin toukokuun puolivälin paikkeilla on näillä leveysasteilla aina aika perinteisen Backwoods Cruisingin (BWC), eli pohjois-Suomen suurimman autojen ulkoilmanäyttelyn.

Tälläkin kertaa kerhon Kainuun jaos oli edustettuna paikalla, tällä kertaa ensimmäistä kertaa ihan kojun kera. Tässä kuvapainotteinen kooste tapahtuneesta kaikkien katseltavaksi!

IMG_7862

 

Ennen tapahtuman alkua kokoonnuttiin kerhotallille.

Yhteensä 5 eri autoa saatiin kerholaisilta näytille tällä kertaa: 2 x E30, 1 x E30 avomalli sekä 2 x E36, joista toinen M3.

IMG_7872

IMG_7876

IMG_7894

 

Luovutin käyttöön myös oman, varastossa seisseen ständin ja tein siihen molemmin puolin mainosjulisteet. Toki myös kerhon tarrat löysivät paikkansa :)

IMG_7898

 

BWC'lla on se kumma maaginen kosketus, että se taikoo synkistäkin sääennusteista varsin kelvollisia kelejä - ensin luvatusta +2 c räntäkelistä leipoutui tapahtumapäivänä +10 c kieppeillä pyörivä osin aurinkoinen, oikein kiva kevätpäivä.

IMG_7903

 IMG_5607

Väliin vähän otoksia muista kuin oman osaston ajoneuvoista...kyllähän sieltä monta menopeliä löytyi, jotka olisi voinut mukaansa ottaa!

IMG_7904

IMG_7913

IMG_7917

IMG_7919

IMG_7942

 

IMG_8080

IMG_7948

 

Saatiin todella hyvänkokoinen alue kerhon käyttöön, joten alueella mahtui mukavasti vaeltelemaan kiinnostunutta väkeä, jota riittikin oikein kivasti. 

 

IMG_7976

IMG_8011

IMG_8034

IMG_8040

IMG_8043

 

IMG_8054

 

Jaossa oli 100 kpl ilmaisia arpoja, joilla oli mahdollisuus voittaa jokin 9 tarjolla olleesta palkinnosta. 

IMG_8056

 

Oli ///M-pipoa, termaria, lippistä ja USB-tikkua. Arvat tekivätkin kauppansa parissa tunnissa, samoin sävy sävyyn tarjolla olleet karamellit sujahtelivat kojulla kävijöiden mukaan.

IMG_8060

IMG_8061

Kun noin 4 tuntia kestänyt tapahtuma lähenteli loppuaan, näyttelyautot kokoontuivat pitkään letkaan, joka kulki läpi kaupungin tarjoten silmäniloa myös niille, jotka itse tapahtuma-alueelle eivät päässeet.

IMG_8136

 

Tänä vuonna toteutus vähän tökki, eikä poliisien ohjaus ja liikennevalojen toiminta olleet edelisvuosien hyvällä tasolla. Letka pääsi välissä katkeilemaan useaan otteeseen. Toivottavasti ensi vuonna paremmalla järjestelyllä sen suhteen - muuten tapahtuma oli kerrassaan mainio!

IMG_8169

IMG_8175

IMG_8185

IMG_8206

IMG_8212

 

 

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin täältä Kainuun korpimailta!

//Anu

 

Vappuajelut

 Kevättervehdys!

Kainuun jaos kokoontui vappupäivänä koleahkon kelin puitteissa perinteiseen vappuajeluun keskustaan, ja paikalle ilmaantuikin yhteensä 11 auton porukka. Ei huono siis.

Tässä pieni ja pikainen kuvapäivitys tapahtuneesta myös tänne blogin puolelle.

 

IMG_7445

  Letkassa ajeltiin pieni lenkki Nuottijärven taukopaikalle kahvittelemaan. 

IMG_7454

IMG_7462

 Tovi siinä vaihdeltiin kuulumisia ja puitiin läpi tulossa olevaa Backwoods Cruising -tapahtumaa, kunnes porukka jatkoi vapunviettoa kukin omilla tahoillaan.  

IMG_7466

 

IMG_7491 

Alakuvassa ajamisen ilosta poseeraten allekirjoittanut sekä jaospäällikkö ;) 

IMG_7493 

Sellainen pieni ja kiva tempaus arkirutiinien oheen!

Kerhotallin synttäreitä

 

IMG_7313 

Kainuussa, tarkemmin paikallistettuna kolomen jii:n Kajjjaanissa juhlistettiin kerhotallin 1-vuotista taivalta pienin karkeloin kylmänhivakassa kevätsäässä. 

Onneksi täkäläinen kansa on kohtalaisen karaistunutta, juhannustakin kun on varauduttu vastaanottamaan raikkaan pohjoistuulen ja räntäsateen kera. Ei siis tunnu missään!

 

IMG_7280

 

Ei muuta kuin grilli tulille ja mieli korkealle!

 

IMG_7345

 

Nosturin lähetyslaatikosta jäänyt puutavara koki uuden elämän tarjoamalla lisäistuintilaa penkkinä. Kätevillä käsillä saa aikaan mitä vaan, vaikka ilman sahaa tai muitakaan muka-tarpeellisia työkaluja :-)

 

 

IMG_7281

 

Kuvassa allekirjoittanut käryyttelee köörille makkaroita, joiden kysyntä olikin melko monta paketillista.

 

IMG_7308

 

Makkaroiden ohella mahaan sai täytettä tällä täytekakulla, joka oli tottakai asiaankuuluvasti koristeltu.

 

IMG_7282

 

Sisälle kerhotalliin tehtiin vähän erilainen tunnelma diskopallolla, tunnelmavalaistuksella, musiikilla ja koristeilla. 

 

IMG_7329

 

Sellainen pikainen kooste niistä kekkereistä. Tästä on hyvä jatkaa tallin toisen käyttövuoden puolelle tarmoa täynnä. Kohtuullisen kovalla käytöllä ja todella tarpeen talli on ollutkin, ilman sitä olisi moni remontti voinut jäädä tekemättä, puhumattakaan siitä miten paljon ankeampaa tekeminen olisi ollut - tai kalliimpaa, jos saman rempan olisi joutunut teettämään korjaamoilla. Kiitos ja kumarrus siis siitä, että näille korkeuksille kerho on lähtenyt tallia investoimaan. Tällaisista lähtökohdista on ilo harrastaa!

Kiitos kaikille paikallaolijoille ja osanotot niille jotka eivät päässeet, onneksi kokoontua voidaan samoissa merkeissä milloin vain - ja kesemmällä ehkä tarkeneekin jo pikkuisen paremmin. Seuraavaksi voimavarat keskitetään vappuajeluun sekä näiden seutujen suurimpaan autotapahtumaan, joka kantaa nimeä Backwoods Cruising ja järjestetään Kajaanin Kauppapuistossa 16.5 klo 15. Sinne kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin!

 

Ajamisen iloa,

//Anu

Monta tapaa harrastaa

Tervehdys taas!

IMG_6626 

Pohdin tässä auton parissa touhutessani tätä auto(bemari-)harrastamista ja kerhotoimintaa vähän tarkemmin.

Mitäkö mietin?

No ainakin sitä, että tämä on Suomen virallinen kerho, jonka valmistajan organisaatio on hyväksynyt edustamaan arvojensa mukaista harrastustoimintaa. 

 IMG_6819

Mitä BMW sitten edustaa? Onko olemassa yhtä ja ainoaa, oikeaa tapaa harrastaa?

Ei voi, eikä saa olla. 

IMG_6821

BMW:n historia ulottuu sen verran pitkälle, ja vuosikymmenten varrella on tehty merkin alla niin monenlaista menopeliä, että harrastajia riittää moneen junaan.

On niitä, jotka tykkäävät puuhastella vanhojen klassikkomallien parissa sekä niitä, jotka vaihtavat vuoden, parin väliin uusimpaan mahdolliseen katumaasturiin.

Toiset tuunailevat ja rakentelevat autoja mieleisekseen ja joillekin riittää, että saa istua kunnollisella penkillä ja nauttia ajamisen ilosta.

Jotkut ovat hurahtaneet rata-autoiluun ja toisilla tykästyminen bemareihin näkyy käytännönläheisemmin pihaan hankitusta perhe-touringista.

Oikeita tapoja yhtä kaikki, mikään ei ole väärä eikä mikään toista oikeampi.

Tärkeintä on yhdistävä rakkaus näihin saksalaisen autotehtaan tuotoksiin.

IMG_6837

Minulle BMW edustaa laatutietoisuutta, urheilullisuutta, hienoisesti myös uhmakkuutta. Autoissa - vanhoissakin - yhdistyy hintaluokassaan verraton varustelutaso, ärhäkkä ulkonäkö ja ajamisen mukavuus, eikä takavetoisuuskaan ole haitaksi, päinvastoin, mielestäni potkun pitää tulla joko takaa tai kaikista neljästä pyörästä. Bemarit eivät nitise eivätkä natise, ne on tehty alusta asti kestämään. Niillä ajaminen on enemmän kuin siirtymistä paikasta toiseen. Siksi niiden parissa jaksaa puuhastella päivästä toiseen ja tehdä niistä itselleen harrastuksen, jopa elämäntavan.

Itse olen eniten tykästynyt 3-sarjaan ja etenkin E36-korisarjaan, osin käytännönkin syistä sillä sen ikäiset kulkineet alkavat olla tällaisen elämäntapataiteilijan/opiskelijan budjettiin sopivia, mutta ihan vilpittömästi muutenkin. Minusta se on kaikin puolin kaunis, kiva ja ketterä korimalli, ja useilla uusillakin automerkeillä ajaneena väitän, että omakin vanhus peittoaa ajomukavuudessa niistä monta.

Jos minulla olisi nyt rajattomasti rahaa törsättävänä, kävisin varmaan lähimmällä merkkiliikkeellä ostamassa omaksi jonkin BMW:n uusista malleista etenkin talviajoja varten, mutta pitäisin silti edelleen vanhan coupeni. Pohjattoman tilin turvin kunnostaisin sen niin hyvään kuntoon kuin ikinä voi saada, ja voisinpa pelastaa pari lisääkin, niitä kuin ei tehdä enää lisää. Ja aivan varmasti ajelisin sillä keväästä syksyyn, kattoluukku avoinna ja suupielet korvissa - ja tuunaisin ja puunaisin sitä talvikuukaudet kaikella rakkaudella tallin suojissa.

Omannäköisempää, minulle sopivampaa autoa en ole vielä onnistunut oman budjetin rajoissa löytämään, ja mihinpä sitä hyvää vaihtamaan.

 IMG_6959_2

Tumma, pieni ja tulinen. Sporttinen, temperamenttinen, kovaääninen, kiihtyy nopeasti ja kallis ruokkia - auto sekä kuski ;)

Ajamisen iloa ja aurinkoa kevääseen!

//Anu

 

Etelän reissulla

Tervehdys!

Kevät on tuloillaan kovaa kyytiä tänne Kainuuseenkin. Paksut nietokset ovat painuneet kasaan, puut ovat paljaina pakkaslumesta ja loska lentää.

IMG_6228

Kutsu kävi kerhon hallituksen kokoukseen Hyvinkäälle, jonne Kainuun jaospäällikön Katjan kanssa suuntasin viime maanantaiksi.

Niinhän siinä kävi, että käteen jäi jopi kerhon uutena tiedottajana, eli toivottavasti jaokset ottavat nyt tavakseen kierrättää kaiken informoitavan tapahtuma- ja muun infon tätä kautta (tiedottaja(a)bmwclub.fi), josta saan ne ajantasaisesti niin tänne kerhon sivuille kuin Bemaristi -kerholehteenkin.

  

Itse reissu meni varsin mukavasti! 

Tosin auton pesu-urakka ennen matkantekoa oli aika turhaa...

IMG_6411

 

...siitä pitivät nämä vallitsevat tieolosuhteet huolen. 

IMG_6466

 

Bemarilla matka kuitenkin sujui sutjakkaasti, jos ymmärrätte mitä tarkoitan, ja kaikki bemareilla ajaneethan varmasti ymmärtävät :)

 

IMG_6467

 

Pitipä pyörähtää Mikkelissä ihailemassa merkkiliikkeen autovalikoimaakin.

 

IMG_6458

 

Ehjänä saavuttiin viimein määränpäähän Hyvinkäälle, josta koukattiin vielä mutka tsekkaamassa Uudenmaan kerhotalli. Oli mukava avartaa näkemystä ja päästä vilkaisemaan, millaista harrastustoiminta on eteläisemmän jaoksen piirissä. Siitä vaan etelästä letka kokoon ja vastavierailulle Kainuuseen ;)

 

IMG_6482

 

IMG_6488

 

Oma coupe jäi suosiolla seisomaan pihaan, kun matkassa oltiin sekä E39:n että E46:n voimin. Muutenkin tekisi mieli antaa kolmekutosen huilata talviteloilla tallin suojissa syksystä kevääseen, mutta pakko jollain on talvisinkin ajot ajaa. Olen sitten edes pitänyt talviajot mahdollisimman vähäisenä.

 

IMG_6523

 

Sellainen reissu se, 1200 km mutka ja ihan mukavaa vaihtelua arkeen. Kiitos sikäläiselle sakille, näemme varmasti myös jatkossa!

Meidän Kainuun kerhotallista räpsin muutamia "edustuskuvia", jos saataisiin niitä ja jutunjuurta esille tallista myös tänne kerhosivuille. Onhan tuo talli jo vuoden päivät käytössä ollutkin, ja nyt kun varustelutaso alkaa olla kohdillaan, tiloja voi käyttää entistä monipuolisemmin.

 

kerhotallikollaasi

IMG_6278

Keväisiä kelejä kaikille!

 

//Anu

 

 

Scroll to top