Kaikissa lehteen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä lehden päätoimittajaan. Häneltä saa apua ja neuvontaa esimerkiksi aineiston lähettämiseen liittyen. Lehden osoite on bemaristi [ät] bmwclub.fi .

Teksti

Artikkelin teksti tulee toimittaa mieluiten useimpien tekstinkäsittelyohjelmien tuntemassa muodossa. Lukemisen helpottamiseksi, teksti on hyvä myös jakaa kappaleisiin väliotsikoita käyttämällä. Kirjoitettu artikkeli on tärkeää huolellisesti oikolukea mahdollisten kirjoitusvirheiden varalta. Valmiille artikkelille on hyvä laatia myös otsikkoehdotus.
 
Riippuen käsiteltävästä aiheesta artikkelin pituus voi olla yhdestä sivusta aina useampiin saakka. Jokaiseen Bemaristi – lehden numeroon mahtuu sekä lyhyitä, että pitkiä artikkeleita, joten kirjoittajalla on täysi vapaus valita oman tekstinsä pituus. Tyypillisesti yhdelle sivulle painetaan kuvan kanssa noin 1500–3000 merkkiä. Halutessaan kirjoittaja voi käyttää artikkelissaan myös ingressiä, joka toimii ikään kuin kirjoitetun jutun johdantona. Ingressin pituus on tyypillisesti 2–4 lausetta.
Tekstin kirjoittajan nimi sekä artikkelin kuvien kuvaajan nimi/nimet tai kuvien lähteet tulee aina muistaa ilmoittaa.
 
Mikäli artikkeliin sisältyisi sarakemuotoisia taulukoita, toimitetaan ne mieluiten taulukkolaskentamuotoisena, esimerkiksi Microsoft Excel-formaatissa.
 
Kaikki lehteen tuleva aineisto oikoluetaan toimituksessa ja toimitus pidättää myös oikeuden muokata lähetettyä tekstiä.
 

Kuvat

Kuvat elävöittävät artikkelin sisältöä. Artikkeliin tuleva kuva-aineisto toimitetaan sähköisesti lehden toimitukseen. Suurien kuvamäärien siirtämiseen on olemassa apuvälineitä, eikä sähköpostiaan tarvitse niillä tukkia. Huomioithan, että kuvia ei koskaan tule liittää suoraan kirjoittamasi artikkelin tekstin sekaan, vaan ne toimitetaan erillisinä tiedostoina. Kuvia ei myöskään tule omatoimisesti pienentää tai muutoinkaan muokata. Lehden ammattitaittajalla on työkalut ja osaaminen tehdä muutoksia kuviin, mikäli niitä tarvittaisiin.
 
Hyvät kuvat tarvitsevat myös hyvät kuvatekstit. Liitä mukaan kuvillesi tekstit, jotka avaavat kuvan sisältöä jutussa tarkoittamallasi tavalla. Joskus käy niinkin, etteivät kaikki kuvat mahdu artikkelille varattuun tilaan. Sen johdosta on hyvä ilmoittaa, mitkä kuvat ovat ensisijaisia julkaisua ajatellen.
 

Kuvien oikeudet

Lähettäessäsi aineistoa toimitukseen muista ilmoittaa kuka on ottanut lähettämäsi kuvat ja varmista, että sinulla on myös käyttöoikeus artikkelissa käyttämiisi kuviin.
 

Aineisto

Kaikki Bemaristi-lehteen tarkoitettu materiaali toimitetaan päätoimittajalle. Hän antaa myös tarvittaessa lisätietoja, tarkentavia ohjeita sekä neuvoo aineiston toimittamisesta.
Aineisto-osoite: bemaristi [ät] bmwclub.fi
Lehden toimitus pidättää oikeuden päättää artikkelin julkaisusta tai julkaisematta jättämisestä. Lähettämällä tekstin tai kuvia julkaistavaksi Bemaristiin, antaa tekijä Suomen BMW-kerholle oikeuden julkaista ne Bemaristissa haluamanaan ajankohtana, sekä niin monessa eri painoksessa kuin tarpeelliseksi katsotaan sekä myös mahdollisesti myöhemmin julkaistavissa kokoelmateoksissa.
 

Bemaristi-lehden ilmoitukset

Bemaristi – lehden ilmoitushinnat ovat seuraavat:
kokosivu 1 / 1 500€
puolisivua 1 / 2 250€
neljäsosasivu 1 / 4 125€
takakansi 800€
Hinnat eivät sisällä vähennettävää arvonlisäveroa. Suomen BMW – kerho ry:llä on oikeus hyväksyä tai hylätä ilmoitukset.
Ilmoituksiin liittyvät tiedustelut päätoimittajalle osoitteeseen: bemaristi [ät] bmwclub.fi

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest
Pin It

KERHOTUOTTEET

Scroll to top