Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE:

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 08.09.2017 10:45 #5486

Ongelma on siis seuraavanlainen: rengasrikkovalo palaa, enkä saa sitä pois koska alkuvalikossa ei tule vastaan sitä vastaavaa symbolia. Symboli löytyy vain Check control- valikosta. Siinä ei lue alla reset, on vain tyhjä kohta ja jos painaa bc-nappulaa pitkään, tulee teksti CC-ID 63. Jos painaa nopeasti, palaa alkuun. Merkkihuollossa eivät ainakaan muun huollon yhteydessä saaneet tehtyä mitään. Auto on vuoden 2005 330i ja kuten arvata saattaa, ilman idrivea. Ohjekirjat ja youtubet on tullut katsottua. Ehkäpä täällä joku tietäisi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 10.09.2017 08:02 #5488

Näissä taitaa olla se ABS kehän mukaan haisteleva rengasvaroitin, oliko mitään koodeja huollossa niistä?

Ja näitä merkkihuoltojakin on missä ei kaikkea tiedetä, mitä tuosta on lukenut niin esim. ohjekirja antaa hieman huonon informaation.

Netistä kaapattu:

"With the car started, but at stationary, flip through the options until you see the flat tire icon and the word 'reset'. Tap it once, then tap and hold until the box and check appear."

Mutta jos tuokaan ei auta ja ei resetti pelaa niin epäilen jonkin renkaan ABS kehää tai anturia.
E38 740i Arktissilber Metallic
E39 520i Touring Kalahari Beige

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 10.09.2017 10:06 #5489

Eipä ollut koodeja. Ja tietääkseni ei mitään erillisiä painesensoreita venttiileissä ole, vaikkakin valo syttyi uusien vanteiden myötä. Tuohon on kerran vaihdettu abs-anturi eikä sen rikkoontumista voinut olla huomaamatta. Minäkään en usko että merkkihuolloissakaan kaikkea tiedettäisiin ja siksi kysynkin näiltä foorumeilta. Merkkihuolto tarjosi lääkkeeksi jonkun ohjainkortin vaihtoa, jonka hinta oli 1200+työ. Ehkä löytyy halvempi keino. Kiitos neuvosta kuitenkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 11.09.2017 06:51 #5490

Huh,? 1200?

Halvemmalla pääsee poistaa ominaisuus kokonaan pois päältä, tietty onhan tuo kiva olla, ja olis tietty syytä selvittää mistä johtuu.

En tiedä mitä vaikuttaisi ns. täys resetti, eli kummatkin akun kaapelit irti (auto lepotilassa ensin) ja sitten +/- navat yhteen ja odottelee sen 15min.

Tällöin kaikki boksit menevät ns. tehdastilaan. Joskus kun tein jotain remppaa niin slipring meni jotenkin aivan ihme tilaan ja herjas ettei kalibrointikaan onnistu. Resetin jälkeen kun kalibroi sen uudelleen, vika poistui. Tällöin paloi dsc,abs jne valot, mutta ei tosin tpm.. (tyre punchture monitor).

Oliko tuo auto siis luettu jollain bemarin omalla testerillä, vai jokin korjaamon oma bosch tms.?
E38 740i Arktissilber Metallic
E39 520i Touring Kalahari Beige

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 12.09.2017 10:13 #5494

Kävi itselläkin mielessä otattaa koko valvonta pois käytöstä. En näe tuota niin hyödyllisenä ominaisuutena että siitä viitsisi tonneja maksaa. Akku tuohon vaihdettiin joku aika sitten,mutta en tiedä onko auto silloinkaan virrattomana. Kyllä se tuolla bemarin omalla, luulisin. Kiitos neuvosta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 18.09.2017 13:32 #5501

7252 kirjoitti: Tällöin kaikki boksit menevät ns. tehdastilaan. Joskus kun tein jotain remppaa niin slipring meni jotenkin aivan ihme tilaan ja herjas ettei kalibrointikaan onnistu. Resetin jälkeen kun kalibroi sen uudelleen, vika poistui.


Ei muuten mene. Kaikki eeprommeissa oleva tieto kyllä pysyy muisteissa. Selkokielellä: monet ohjainlaitteet eivät ole moksiskaan, vaikka sähköt olisivat pois vaikka päiväkausia. Toki jotkut häröt voi nollaantua akun navan irrottamisella. Ei niitä mihinkään oikoseen, siis auton akkunapoja tarvitse kytkeä.

Erityisesti E90/87 sarjalaisisa on alkanut tulla mitä ihmeellisempiä ohjelmistopohjaisia vikoja (vikoja joissa ei ole oikeastaan mitään logiikkaa), jotka korjaantuvat joko koko auton ohjelmistot päivittämällä tai pahimmassa tapauksessa joku ohjainlaite vaihtamalla.

Itse asiasta: ihan hyvinhän tuo rengaspainevalvonta toimii. Siis juuri tuo vierintäkehään perustuva. Miksi ihmeessä hyvä turvavaruste pitäisi koodata pois?
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : jaki.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 23.09.2017 13:49 #5506

Niinno lähinnä sen takia, että itselläni se ei toimi hyvin. Jos korjaus maksaa tuhansia niin mieluummin kokonaan pois.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

e90 rengasrikkovalon kuittausongelma 29.09.2017 17:00 #5518

Juu eeprom ei tyhjene tuolla tavalla, mutta väärin opitut arvot nollaantuu/tilessä väylä, esim. tuo minun slipring homma ei korjaantunut millään, näytti aivan häröjä arvoja, -700 tms. eikä arvot muttuneet vaikka kuinka rattia pyöritteli. Akun navat irti niin johan pääs kalibroimaan. Toiminut sittemmin moitteitta.

Siinä olet ihan oikeassa että jos kaapelit irti 30min tms. niin ei siellä enää mikään virta pyöri konkkien varassa.

Takas asiaan..

Epäilen kyllä että vanteiden vaihdon jälkeen boksi hajoaa. Aika 1/1000000 on osunut jos on hajalla.

Tuo vika nyt ei voi olla ihan mahdoton, kokeile jos joku harrastaja sais siitä paremmin dataa ulos. Ja noita bokseja saa käytettynä.

esim. ebaystä ja kattoo vaan että samalla osanumerolla.

Koodauksen tekee joku varmaan muutamalla kympillä..
E38 740i Arktissilber Metallic
E39 520i Touring Kalahari Beige

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : 7252.
  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.214 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top