Tervehdys taas!

IMG_6626 

Pohdin tässä auton parissa touhutessani tätä auto(bemari-)harrastamista ja kerhotoimintaa vähän tarkemmin.

Mitäkö mietin?

No ainakin sitä, että tämä on Suomen virallinen kerho, jonka valmistajan organisaatio on hyväksynyt edustamaan arvojensa mukaista harrastustoimintaa. 

 IMG_6819

Mitä BMW sitten edustaa? Onko olemassa yhtä ja ainoaa, oikeaa tapaa harrastaa?

Ei voi, eikä saa olla. 

IMG_6821

BMW:n historia ulottuu sen verran pitkälle, ja vuosikymmenten varrella on tehty merkin alla niin monenlaista menopeliä, että harrastajia riittää moneen junaan.

On niitä, jotka tykkäävät puuhastella vanhojen klassikkomallien parissa sekä niitä, jotka vaihtavat vuoden, parin väliin uusimpaan mahdolliseen katumaasturiin.

Toiset tuunailevat ja rakentelevat autoja mieleisekseen ja joillekin riittää, että saa istua kunnollisella penkillä ja nauttia ajamisen ilosta.

Jotkut ovat hurahtaneet rata-autoiluun ja toisilla tykästyminen bemareihin näkyy käytännönläheisemmin pihaan hankitusta perhe-touringista.

Oikeita tapoja yhtä kaikki, mikään ei ole väärä eikä mikään toista oikeampi.

Tärkeintä on yhdistävä rakkaus näihin saksalaisen autotehtaan tuotoksiin.

IMG_6837

Minulle BMW edustaa laatutietoisuutta, urheilullisuutta, hienoisesti myös uhmakkuutta. Autoissa - vanhoissakin - yhdistyy hintaluokassaan verraton varustelutaso, ärhäkkä ulkonäkö ja ajamisen mukavuus, eikä takavetoisuuskaan ole haitaksi, päinvastoin, mielestäni potkun pitää tulla joko takaa tai kaikista neljästä pyörästä. Bemarit eivät nitise eivätkä natise, ne on tehty alusta asti kestämään. Niillä ajaminen on enemmän kuin siirtymistä paikasta toiseen. Siksi niiden parissa jaksaa puuhastella päivästä toiseen ja tehdä niistä itselleen harrastuksen, jopa elämäntavan.

Itse olen eniten tykästynyt 3-sarjaan ja etenkin E36-korisarjaan, osin käytännönkin syistä sillä sen ikäiset kulkineet alkavat olla tällaisen elämäntapataiteilijan/opiskelijan budjettiin sopivia, mutta ihan vilpittömästi muutenkin. Minusta se on kaikin puolin kaunis, kiva ja ketterä korimalli, ja useilla uusillakin automerkeillä ajaneena väitän, että omakin vanhus peittoaa ajomukavuudessa niistä monta.

Jos minulla olisi nyt rajattomasti rahaa törsättävänä, kävisin varmaan lähimmällä merkkiliikkeellä ostamassa omaksi jonkin BMW:n uusista malleista etenkin talviajoja varten, mutta pitäisin silti edelleen vanhan coupeni. Pohjattoman tilin turvin kunnostaisin sen niin hyvään kuntoon kuin ikinä voi saada, ja voisinpa pelastaa pari lisääkin, niitä kuin ei tehdä enää lisää. Ja aivan varmasti ajelisin sillä keväästä syksyyn, kattoluukku avoinna ja suupielet korvissa - ja tuunaisin ja puunaisin sitä talvikuukaudet kaikella rakkaudella tallin suojissa.

Omannäköisempää, minulle sopivampaa autoa en ole vielä onnistunut oman budjetin rajoissa löytämään, ja mihinpä sitä hyvää vaihtamaan.

 IMG_6959_2

Tumma, pieni ja tulinen. Sporttinen, temperamenttinen, kovaääninen, kiihtyy nopeasti ja kallis ruokkia - auto sekä kuski ;)

Ajamisen iloa ja aurinkoa kevääseen!

//Anu