Kaunista keskikesää!

IMG_9053

Samaa toivottelin oheisen, kesäisen kuvan kera kerhomme Facebook-sivulla tuossa juhannuksen kynnyksellä.

Satuin selaamaan siinä surffaillessa myös joitain muita autofoorumeita, ja erään nimeltämainitsemattoman japanilaismerkin keskustelupalstalla toivoteltiin hilpeinä hyvät jussit kuvan kera, jossa kokon virkaa toimitti ilmiliekeissä palanut BMW. Ja kaikilla oli hyvä mieli.

Samaa sarjaa jatkavat jonkinlaiseksi huumoriksi tarkoitetut kuvat, joissa työhönsä tai elämäänsä turhautunutta kehoitetaan ajattelemaan positiivisesti ottamalla huomioon, että paljon turhempiakin töitä löytyy, kuten ura BMW:n suuntavilkkujen asentajana.

Vertaukset BMW-kuskien strategisten paikkojen varustelutasoon ovat puolestaan niin väsyneitä, että niistä ei enempää tarvinne edes mainita.

Huumoria on monenlaista ja vapaus kaikenlaisten vitsien ilmaisemiseen on kiva juttu, mutta eivät nuo oikein pidemmän päälle enää jaksa naurattaa. 

Haluttiin sitä tai ei, ne kuitenkin vaikuttavat väestön ennakkokäsityksiin ja mielikuviin. Vastakkainasettelu on kurja ilmiö, sillä autoharrastaminen on yhtä arvokasta merkistä riippumatta. Sen tarkoitus on tuottaa iloa ja sisältöä elämään, eikä sen pitäisi olla keneltäkään toiselta pois. 

IMG_0919

On ikävää, että murto-osa onnistuu toimillaan pilaamaan valtaosan maineen varsin tehokkaasti. Kaikkiin piireihin mahtuu niitä vajaaälyisiä, jotka eivät ymmärrä tekojensa seurauksia.

Itse olen päässyt verrattain vähällä, mutta monet bemaristit ovat syyttä suotta saaneet kohdata ennakkoluulojen - ja varmaan osin aiheellistenkin, ajattelemattomien bemarikuskien - aiheuttaman vihan niskoillaan. Siinä vaiheessa kun se ilmenee esimerkiksi autojen naarmuttamisena tai muuna vahingoittamisena tai vaaratilanteiden aiheuttamisena tien päällä esimerkiksi yllyttäen kilvanajoon tai roikkuen puskurissa tahallaan kiinni, ollaan pahasti väärillä teillä. Sellaistakin kuitenkin tapahtuu, omallakin kohdalla usein, enkä vähättelisi edellämainittujen yleistysten aiheuttamaa vaikutusta yhtenä osatekijänä. Monelle BMW on liikenteessä kuin punainen vaate, jolle täytyy saada näytettyä närhen munat.

IMG_0802

Eräs tuttavani päätti kerran lytätä sosiaalisessa mediassa kovin sanoin kaikki bemarikuskit nähtyään kaupungilla yhden BMW:n puskurivaurioista kärsineenä. "Siitäs sai, siellä sitä on taas rällätty ja vouhotettu niin joutikin ottaa osumaa", totesi, vaikkei ollut koko tapausta nähnytkään tai tiennyt taustoista mitään. Jatkoi suu vaahdossa selittäen, miten "kaikki bemarikuskit on samanlaisia". Kysyin perusteluja, en saanut. Ilmeisesti bemareita nyt vain kuuluu vihata, vaikka itse ei olla välttämättä käyty metriä tai paria lähempänä yhtäkään yksilöä, saati itse ajettu sellaisella. Yhdet toiset tuttavani eivät suostu edes tulemaan bemarin kyytiin, kuulemma kävelevät mieluummin, ihan vain periaatteesta. Yksi taas totesi kerran, että saa hyvän mielen aina, kun näkee bemarin konepelti auki tienposkessa, siinä toivossa jos se olisi vaikka mennyt rikki.

BMW on hieno automerkki, joka valmistaa upeita ajoneuvoja - ei täydellisiä, mutta ei sellaisia olekaan. Niissä(kin) on vikansa, mutta myös paljon sellaista, miksi moni ei vaihtaisi mihinkään muuhun. Niin hassulta kuin se saattaakin kuulostaa, kaikki eivät käytä niitä egon tai minkään ulkoisen elimen jatkeena, vaan kulkineina, joilla on ilo taittaa matkaa. Niitä ei kaikkien ole pakko rakastaa - meitä niin tekeviä kyllä löytyy siitäkin edestä - mutta niitä ei turhaan tarvitse myöskään vihata. On ikävää, että osa käyttää niitä väärin, mutta se ei ole auton vika - eikä niiden, jotka niillä sääntöjen mukaan tuolla tien päällä ajavat ja muistavat jopa käyttää sitä vilkkuakin.

Kaverini isä oli aikoinaan vakaasti päättänyt, että bemaria ei heidän taloonsa tule. On kuulemma pelkkä juppien jatke. Kaikki muut merkit käy, mutta bemaria ei laiteta. Mitä ne naapuritkin ajattelisi? Ja niin päätös piti. Kunnes kerran, lapsensa kasvattua aikuiseksi ja ostettua tuon aina vihatun BMW:n, oli suostunut pitkin hampain istumaan ratin taakse ja ajamaan autoa. Pitkän hiljaisuuden jälkeen oli mutissut: "onhan tämä kyllä hyvä ajaa".

IMG_0814

Ollaan fiksumpia eikä lähdetä loanheittoon mukaan. Nautitaan ajamisesta ja Suomen kesästä, yhdessä kaikenmerkkisten kulkineiden kanssa. Samoja asfaltteja tässä tallataan kaikki.

Hyvää kesän jatkoa ja hauskoja harrastamisen hetkiä ihan jokaiselle - automerkkiin tai mihinkään muuhunkaan katsomatta!

//Anu